Általános Szerződési Feltételek

Általános rendelkezések

A https://www.bababolt-budapest.hu/  egy interneten elérhető online áruház (a továbbiakban: Webáruház ) amelyet Horváth Csaba Egyéni Vállalkozó működtet.

A vállalkozás adatai:  Horváth Csaba egyéni vállalkozó,   1212 Budapest, Dunadűlő utca 7/c.

 

A webáruházat kiszolgáló  raktár és egyben az ügyfélszolgálat az alábbi helyen érhető el:

 

A Webáruházon keresztül történt elektronikus regisztrációval és rendelésleadással vásárlási szerződés jön létre a Webáruház és a rendelést leadó magánszemély vagy cég (továbbiakban: Megrendelő) között.

A vásárlási szerződést a Webáruház  írásban megkötött szerződésnek tekinti, amelyet egy rendelés azonosító számon iktat. A Megrendelő a rendelés leadásának véglegesítésekor fogadja el ezen szerződés feltételeit.

A Webáruházban a termékek adatlapján feltüntetésre kerülnek a termékekkel kapcsolatos tudnivalók, biztonsági, és fogyasztást segítő információk, amelyek az előzetes tájékozódást segítik. 

A Megrendelő által megvásárolt (átvett) termék csomagolása tartalmazza mindazon tájékoztatásokat, amelyek az adott termékre jellemzőek, mind az összetételét, mind pedig a felhasználást illetően. A Megrendelő a termék átvételét követően köteles az említett tájékoztatást alaposan elolvasni és megismerni.

A Megrendelő a regisztrációs adatlap kitöltésével adja meg azonosítási adatait, amelyet minden egyes rendelés leadásánál lehetősége van módosítani. A Webáruház  ennek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a Megrendelőt terheli. A Webáruház  a Megrendelő valódiságát kiszállítás előtt jogosult ellenőrizni.

A Webáruház  a Megrendelő adatait bizalmasan kezeli, azt harmadik félnek semmilyen körülmények között nem szolgáltatja ki.

 

  1. Árak

A webáruházban megjelenő árak az adott termék végső fogyasztói ÁFA-val növelt eladási ára, amelynek érvényessége kizárólag az adott megjelenés időpontjára vonatkozik. Amennyiben a Megrendelő megrendelést ad le egy termékre, úgy a Webáruház  kötelezi magát, hogy a kiválasztott terméket a megrendeléskor érvényes végső fogyasztói áron szállítja ki a Megrendelőnek. Ezt az árat a megrendelésre küldött visszaigazolás tartalmazza.

A kiszállítási díjak az alábbiak szerint alakulnak

Hová / mely település?Kiszállítási határidőKiszállítás módjaFizetés módjakiszállítási díj
 

Budapest

5 munkanapon belül 

FUTÁR

 

Ön Utánvéttel fizet a futárnak. 

A kiszállítás napján telefonos időpontegyeztetés  

 

0,-Ft

Halásztelek
Szigetszentmiklós
Budaörs
Dunaharaszti
Gyál
Érd
Diósd
Törökbálint
5 – 10

munkanapon belül

 

 

FUTÁR

 

Ön utánvéttel fizet a futárnak

A kiszállítás napján telefonos időpontegyeztetés  

 

0,-Ft

Magyarország egyéb településeire

ELŐRE UTALÁSSAL

az összeg beérkezését követően:

5 munkanapon belül

 

POSTA

ELŐRE UTALÁSSAL.

A visszaigazolt email szerinti összeget előre kell utalni számlaszámunkra!

Postázás csak az összeg beérkezését követően történik

1.190,-Ft
Magyarország egyéb településeire

UTÁNVÉTELLEL

a postára adás ideje

5 munkanapon belül

 

POSTA

UTÁNVÉTTEL

(Ön a teljes összeget a postásnak fizeti) A visszaigazolt email szerinti összeghez hozzá adódik a postázási és utánvét díja.

A végső fizetési összegről, és a csomag várható érkezési időpontjáról emailben értesítjük.

változó

1.575,-Ft 2.900,-Ft között,

súlytól függően

 

  1. A Megrendelő kötelezettsége

Megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül, melyhez kötve van. Megrendelő a rendelése feladásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásáért jogi felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módnak megfelelően. Amennyiben a küldemény kézbesítése a Megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a Megrendelő megtéríti a Webáruház  számára.

 

  1. A szerződés hatálya

Jelen szerződés a megrendelés jóváhagyásával (visszaigazolással) lép hatályba, és a megrendelés kiszállításával – teljesülésével zárul le. Folyamatos rendelés esetén a szerződés mindaddig hatályban marad, amíg felek összes egymással szembeni követelése nem teljesül. A megrendelés visszaigazolását a Webáruház   a megrendelés leadását követően haladéktalanul, de legfeljebb 48 órán belül igazolja vissza. A vásárlási szerződés a visszaigazolással jön létre. Amennyiben a megrendelést 48 órán belül a Webáruház  nem igazolja vissza, úgy a Megrendelő az ajánlati kötöttsége alól mentesül.

LAKOSSÁGI VÁSÁRLÁS esetén Webáruház  vállalja, hogy a megrendelt árut a visszaigazolástól számítva  5 munkanapon belül kiszállítja a Megrendelőnek!

VISZONT ELADÓK esetén Webáruház  vállalja, hogy a megrendelt áruta  visszaigazolástól számítva legkésőbb 7 munkanapon belül kiszállítja!

 

  1. Vásárlástól való elállás  (45/2014. Kormányrendelet szerint)

Az áru kézhezvételétől számított 14 napon belül az érvényben lévő törvényi rendelkezések szerint a Megrendelőnek lehetősége nyílik a rendeléstől való elállásra (a megvásárolt áru visszaküldésére), mely szerint a Webáruház  a termék árát és az odaszállítás költségeit  visszafizeti a Megrendelőnek. A visszapostázási költség a Megrendelőt terheli. Az elállási igénynek legkésőbb a rendelés átvétele utáni 14. nap végéig kell megérkeznie (emailben, telefonon, postán, személyesen) a Webáruház hoz. Az elállást a Megrendelő nem köteles megindokolni. 

A termék visszaszolgáltatására Megrendelő részére az elállást követően 14 nap áll rendelkezésre. Ha a termék visszaszolgáltatása a Megrendelő hibájából az elállást követő 14 napon belül nem realizálódik, úgy az elállási lehetőség megszűnik.

A postán bonyolított szállítás esetén a visszaküldés költségeit a Megrendelő köteles megfizetni. Megrendelő köteles az árut sértetlenül visszajuttatni. A sértetlenséget nem zárja ki a felbontott külső csomagolás.

Higiéniai termékek esetén a terméket közvetlenül védő, sérült vagy megbontott csomagolású termékeket a Webáruház  nem váltja vissza.

A termék visszaváltása történhet személyesen – előzetes időpont egyeztetés után, postán, vagy történhet a következő rendelés kiszállításánál. A Webáruház  a visszafizetést csak az áru tényleges átvételét követően (max 3 munkanapon belül) téríti meg a Megrendelőnek, átutalással vagy készpénzes teljesítéssel.

 

  1. Panaszkezelés rendje

Webáruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a Megrendelő teljes megelégedettségére teljesítsen, az ETIKAI Kódex maximális betartása mellett. Amennyiben a Megrendelőnek mégis valamilyen panasza van, úgy panaszát az info@bababolt-budapest.hu  e-mail címen, vagy postai levél útján is közölheti.

Webáruházunk az Ön panaszát legkésőbb annak beérkezésétől számított 30 napon belül kivizsgálja, és tájékoztatja Önt a vizsgálat eredményéről, valamint arról, hogy annak elutasítása esetén milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a Megrendelő rendelkezésére. A jelen szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadók.